divendres, 20 de febrer del 2015

ESGLÉSIA PARROQUIAL SANT SEBASTIÀ. VILIELLA. LLES DE CERDANYA. LLEIDA. CATALUNYA

Retratava l’estiu de l’any 2011, l’església de Sant Sebastià de Viliella, agregat avui a Lles de Cerdanya, que amb els seus 102,80 km², és el segon terme en extensió de la comarca, lluny – molt lluny – però, dels 302,82 km² de Tremp, que alhora que el fan campió de Catalunya, evidencien la dramàtica situació demogràfica del Pallars jussà, que lluny de corregir-se en aquesta ‘democraciola’ , s’ha agreujat més.


La descripció tècnica a ens diu ; edifici d'una sola nau coberta amb volta de canó feta de rajola i pintada de blanc. La teulada és a dues vessants. Té un campanar de planta rectangular format per dos cossos i amb quatre obertures al cos superior. La maçoneria del campanar sembla més moderna que la de la resta de l'edifici. Al mur sud es troba un portal original tapiat fins l'arrencada de l'arc, i les restes d'un rellotge de sol. Al mur oest hi ha un rosetó i la porta actual. És difícil apreciar l'estil original de l'església. Pica baptismal adossada a l'interior del mur de migdia de l'església, al lloc on està la porta original, ara tapiada. Fa uns 80 centímetres d'alçada i el seu orifici és semicircular. Presenta tres imatges esculpides dins de fornícules: una figura humana, una creu patriarcal i una de grega situada entre les anteriors.

No podia accedir al interior en aquesta ocasió.

Retratava a la Rosa Salvador Aixendri, i la Maria Jesús Lorente Ruiz, en un entorn paradisíac.


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , la desinformació vers els nostre patrimoni històric i cultural, és una eficaç eina en mans dels enemics de Catalunya.