diumenge, 27 de març del 2016

SANT MIQUEL SESVINYES. SERINYÀ. PLA DE L’ESTANY. GIRONA

Llegia que les primeres notícies d'aquesta ermita de Sant Miquel Sesvinyes daten de l’any 1208, possiblement però, el seu origen es remunta als segles X-XI.




Fins a època recent, s'hi custodiava una talla romànica policromada de la Mare de Déu amb l’Infant que actualment es troba desapareguda. Des d’aquí demanem als malfactors que retornin la talla, acollint-se al secret de confessió.

La descripció ens diu , edifici d'una sola nau, amb absis semicircular, construït amb carreu irregulars de pedra sorrenca. A la façana nord sobresurt una capelleta, mentre que a la façana sud es conserven tres contraforts, indica que l'ermita havia estat adossada a una masia. La porta d'entrada és dovellada, d'arc de mig punt, i es troba perpendicular al carenat de la teulada, que té campanar d'espadanya d'un sol ull.

Us deixo un enllaç als Goigs d’aquesta ermita :
http://algunsgoigs.blogspot.com.es/2013/10/goigs-sant-miquel-serinya-pla-de.html

L’Antoni Ibáñez Olivares, va dedicar un magistral article a l’Arcàngel Sant Miquel.
http://www.guimera.info/avui/tribuna/SMiquel.htm

Serinyà, mentre conservi la memòria estarà lligat sempre, a la bonhomia de la Rosa María Clavaguera Almar
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2016/02/edifici-de-les-escoles-i-lajuntament.html

Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de la devolució de la imatge de la Mare de Déu amb l’Infant, i de qualsevol ‘novetat’ d’aquesta esglesiola des de la que dissortadament no es veuen ja les vinyes que li donaven nom.