dissabte, 5 de març del 2016

ERMITA DEL REMEI DE BEGET. CAMPRODÓN. LA GARROTXA SOBIRANA. GIRONA

Retratava l'ermita del Remei de Beget, coneguda per la gent del país com "La Capella" està ubicada al costat del poble de Beget, pel cantó de solell del puig anomenat el Rost.

La descripció de patrimoni Gencat ens diu que és una edifici d'una sola nau i absis semicircular orientat al sud. Mesura uns 5 metres d'amplada i 9 metres de llargada. Pel costat de llevant veiem dos ulls de bou i la sagristia annexa a la capella. La porta d'ingrés està orientada al nord, amb una finestra al cantó esquerre i el campanar d'espadanya d'un sol ull, amb campana. Hi ha una pedra, potser d'una reconstrucció,que porta la data 1769.


A l'interior l'absis semicircular està tapat pel retaule. L'altar porta la data 1864 pintada. Hi ha quatre imatges de fusta, talles possiblement corresponents a l'època de l'altar, que corresponen a Sant Sebastià, antiga advocació de la capella, Sant Grau, Santa Llúcia i la mare de Déu del Remei.

La solitud a començament del mes de febrer de l’any 2016, és colpidora en aquesta contrada, que perd població de forma exponencial.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com