dilluns, 23 de gener del 2017

ANTIGUES ESCOLES DE RIUDECOLS. EL CAMP JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Des del coneixercatalunya.blogspot.com començàvem l’any 2015 amb el propòsit de recuperar – fins on sigui possible – la memòria de les escoles anteriors al que anomeno II feixisme ( Dictadura del general Franco ); NOMÉS en el curt període de la II República Española s’obrien a Catalunya més de 16.000 centres, i prèviament la Mancomunitat de Catalunya activa entre 1914 i 1923/1925, va desenvolupar una gran activitat en els àmbits de l’educació i la cultura ; alguns tenen avui altres destinacions, públiques o privades, altres continuen servint al fi que els feia construir, i dissortadament molts son hores ara, només un trist record.

Pensava que seria una tasca senzilla perquè comptava tenir l’ajuda de les Administracions, i/o que trobaria almenys una persona per cada poble, vila o ciutat de Catalunya, interessada per aquests temes del patrimoni històric col•lectiu. Ara constato que anava errat, ni les xarxes socials tenen tant poder de convocatòria com es diu – sobretot en material cultural -, ni s’ha esmorteix amb el pas del anys la ‘inèrcia perniciosa’ que ens inoculaven des del REINO DE ESPAÑA.

Retratava l’edifici de les ‘ antigues escoles’ de Riudecols que tenen avui altres destinacions.


No trobava cap dada del seu autor, en demanaré informació a l’Ajuntament, als riudecolencs i urbi et orbe a tothom que en tingui informació.

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valenti Pons Toujouse, autor del bloc MODERISME http://vptmod.blogspot.com.es/ em feia arribar un pdf de la Revista El-Eco-patronal.-1-10-1935-no.-304 en la que a la pàgina 23, es fa referència a l’arquitecte Nilo Tusquets, com autor del projecte de Tres Escuelas Unitarias a la Villa de Riudoms.

A http://www.joaquimnadal.cat/el-convent-de-les-bernardes-exclaustracio-i-restitucio-1936-1939/
Llegia que el 7 de juny de 1940 es van reunir, a Girona, d’una banda, l’arquitecte Nilo Tusquets de Cabirol

I finalment a http://archivo.elperiodico.com/ed/19970329/pag_030.html
Al fallecimiento de Don Nilo Tusquets de Cabirol, hecho ocurrido en Sant Cugat del Vallès (Barcelona), el día once de Septiembre del año mil novecientos noventa y seis,..

No trobava enlloc cap referencia al lloc i data de naixement d’aquest arquitecte, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com