dimarts, 28 de febrer del 2017

ESGLÉSIA DE SANT JOSEP. L’ALDEA. L’EBRE JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

M’aturava a retratar l’Església de Sant Josep, situada a tocar del traçat de la carretera N-340, a l'Hostal dels Alls, al terme de l’Aldea, a l’Ebre jussà. La desviació del tràfic per la carretera que voreja l’Aldea, ha sumit aquest indret en la més absoluta de les misèries.


Edifici inaugurat el 1969, es tracta d'una església de planta circular on hi destaca la façana amb un voladís sostingut per dues bigues, coberta amb una atrevida volta parabòlica ovoide i campanar exempt, projectada per V. Tolós i J. Sans, tècnics dels que ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com del lloc i data de naixement, i del nom propi i ambdós cognoms.

Rebia un email del Xavier Tolós Petrus, també arquitecte, en el que em deia ;

Hola

En relació a l’església de Sant Josep de l’Aldea, escrit de 09-11-2015.

Els arquitectes redactors i directors de l’obra van ser:

Victori Tolós Michavila ( L’Aldea, Tarragona, 17.07.1932 )

Juan Ramon Sans Segarra  ( 
 Barcelona, 11 de Novembre de 1940 + Barcelona, 10 d'agost de 1989 ) 

Salutacions

La filla del Juan Ramon Sans Segarra, Mònica Sans Duran , també arquitecta em facilitava les dades de naixement i traspàs del seu pare, 

La construcció es troba al mig d'una illa de cases, pel que només és visible la façana frontal. Aquesta presenta un voladís aguantat per dues bigues disposades verticalment. Al costat dret s'hi troba un campanar format per quatre bigues.

Per sobre del voladís queda un espai recte de perfil el•líptic sobre el qual hi ha una creu feta en gelosia. S'hi pot accedir a través de tres portes, la del mig més alta i ampla que les laterals. L'interior és de planta el•líptica trencada als extrems i la coberta de volta el•líptica, decorada en obra vista.

Aconseguia una vista parcial del interior amb la CANON IXUS


Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com