diumenge, 26 de febrer del 2017

LA CAPELLA DE LA IMMACULADA CONCEPCIÓ DE CAN BRUSTENGA. SANTA EULÀLIA DE RONÇANA. EL VALLÈS ORIENTAL.

El Joaquim Brustenga Etxauri, m’havia honorat amb l’obsequi de la història novel•lada dels Brustenga de Santa Eulàlia de Ronçana ‘DEL DANUBI AL TENES’ ,que llegia àvidament en una revolada.

Quan li agraïa la finesa, li demanava imatges de la Capella de la Immaculada Concepció, que manava construir Francesc Brustenga Torres, que lliurava l’ànima al senyor sense poder veure-la acabada.


Sant Isidre Llaurador i Sant Josep de Copertino, son copatrons de la Capella.



Trobava uns Goigs a :
https://mariatoldra.wordpress.com/2016/12/11/els-goigs-a-la-concepcio-immaculada-de-maria-i-el-seu-devot-ramon-llull-i-2/


La masia del municipi de Santa Eulàlia de Ronçana Can Brustenga va publicar uns senzills i bonics Goigs a llaor de Maria Immaculada que es venera a la capella de la casa pairal Brustenga a Santa Eulàlia de Ronsana, amb lletra del polígraf Enric Cubas i Oliver (1866-1950) i una partitura del musicòleg Francesc de Paula Baldelló i Benosa (1887-1977) impresa al revers. L’entrada feia: “Puix sou Verge Immaculada / regina celestial / sigueu la nostra advocada / i lliureu-nos de tot mal” L’estrofa sisena cantava:

Ramon Llull, Bonaventura,
Duns Scot, Francesc d’Assis,
en lloar-vos, Verge, pura,
amb el mot seu voladís
us exalcen destriada
del pecat de tot mortal


No porten peu d’impremta.

Havia dedicat anys enrere un post a aquesta casa :
http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2012/05/can-brustenga-de-santa-eulalia-de.html

Espero tenir properament l’ocasió de veure i ‘viure’ la casa i la capella.