divendres, 29 de desembre de 2017

ESGLÉSIA DEL SAGRAT COR. LA LLOBETA. AIGUAFREDA. OSONA. CATALUNYA

El dissabte 13 de març de 2013, Mn. Pedro José Ynaraja Diaz avui feia 80 anys. És l’autor de ‘Si el Senyor tornés, potser...’, i moltes obres que pretenen – diré en la línia del nou Sant Pare – apropar-nos el missatge cristià : http://argus.biblioteques.gencat.cat/iii/encore/search/C%7CSYnaraja%2C+P.+J.%7COrightresult?lang=cat&suite=pearl

El trucava per felicitar-lo, i preguntar-li alhora per l’advocació de l’ermita de la Llobeta, dins el terme d’ Aiguafreda, pertanyen des de 1985 al Vallès Oriental. Aleshores no era ‘pecat’ això del dret a decidir.

L’esglesiola estava dedicada al Sagrat Cor de Jesús.

L’accés no està indicat, imagino que des de l’Ajuntament deuen sentir ‘ vergonya torera’ pel lamentables estat en que està a dia d’avui aquest edifici que s’ha d’incloure- quan es faci – dins del Catàleg de Patrimoni Històric.

Retratava l’edifici en estat quasi ruïnós.

Sou pregats d’enviar-nos més informació d’aquesta esglesiola, del seu promotor, del mestre d’obres i/o arquitecte que l’aixecava, i de la seva història a l’email coneixercatalunya@gmail.com

El Valentí Pons Toujouse, autor del bloc MODERNISME http://vptmod.blogspot.com.es/ sosté que es pot atribuït a l’arquitecte Rafael de Sorarrain de Milans de Bosch (Tolosa, Guipúscoa, el 25 desembre de 1863 + Sant Andreu de Llavaneres, Barcelona , 16 setembre 1924 ), autor també de la propera Villa Francisca. Ambdós edificis s’aixecaven l’any 1904Joan Miró Farrerons , administrador del Grup Gent d'Aiguafreda, em feia arribar unes unes postals en la que no apareix l’autor ni la data en que es van fer.

Cap comentari: