diumenge, 13 de maig del 2018

IN MEMORIAM DEL DIABLE QUE ABANS FEIA PONTS. EL LLOBREGAT AL SEU PAS PER MARTORELL

El Pere Julià Subirana, publica un a fotografia del Pont del Diable més conegut de Catalunya, val a dir però, que des de molt antic, tant la l’església catòlica – recordeu que el Sant Pare té el títol de ‘summe pontifex’ , com el maligne tenien – i continuen tenint - interessos en el negoci de la construcció.


Ens agradaria saber la data aproximada de la fotografia, que per descomptat avui és impossible de fer, en un Martorell que ha esdevingut cruïlla de camins, autopistes, carreteres, línies fèrries,... , ja és un miracle que el pont encara sigui allà amb un peu al terme de Castellbisbal i l’altre a Martorell.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2008/09/autntic-smbol-de-martorell.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2007/07/el-diable-que-abans-feia-ponts.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2009/03/el-pont-del-diable-de-cardona.html

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/08/el-pont-de-sant-marc-o-del-diable-de.html

L’alçada de l’aigua hauria d’ajudar a identificar aproximadament la data en que es feia la fotografia, el Llobregat fa anys i panys que no porta tanta aigua. http://lamemoriadelfang.blogspot.com.es/2013/07/historia-de-las-inundaciones-del.html

Ens agradarà tenir-ne confirmació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

La Maria Estrella Ferrer Tallada, em deixa un comentari; és el 62, ho recordo molt bé, el gran problema és que ser durant la nit, va ser molt impactant, hi ha haver morts de la mateixa família.

La del 71 va ser per la tarda, i sort, es va poder evacuar el veïnat de la illa Santacana en barques.

Antonio Mora Vergés