diumenge, 22 de novembre del 2020

El MAS VILA I L’ERMITA DE LA MARE DE DÉU DEL REMEI. CERVELLÓ. EL LLOBREGAT JUSSÀ.

 

Llegia que el Mas Vila, abans Mas Rabassa, és una masia del terme municipal de  Cervelló a la comarca del Llobregat jussà, propera a l'ermita del Remei, a la urbanització Ciutat del Remei.



 Del mas Vila ens diu Patrimoni Gencat que està formada per diferents cossos que aprofiten el desnivell del turó en què està emplaçada. El volum central és de planta rectangular i té una coberta de dos aiguavessos, amb forjats modificats en restauracions contemporànies. Té un portal que dóna accés a una petita era mig coberta. Completen el conjunt un safareig, grans cisternes i una horta  

De l'ermita de la Mare de Déu del  Remei, ens explica que està   situada a la part alta de la urbanització Ciutat del Remei, sota el puig de Gallina, aïllada dalt  d'un terraplè amb forma circular. És un edifici de petites dimensions format per un cos central de planta rectangular i coberta a dues aigües, i dues capelles laterals de planta quadrada cobertes amb cúpules aristades acabades amb rajola esmaltada de colors diferents. La façana principal té un portal d'arc pla, amb un òcul a sobre; està rematada per una cornisa curvilínia i una campanar d'espadanya d'un sol ull. A la façana es pot veure la data "1758".





Fiats a la intercessió de la Mare de Déu del Remei, o amb absoluta inconsciència, llegia que han estat  denunciades  13  persones  que participaven en una en una festa nocturna a l’esplanada de l’ermita  de la Mare de Déu del Remei Cervelló

La policia local han denunciat als tretze participants en una festa aquesta passada matinada a l'ermita del  Remei, situada en una zona boscosa de Cervelló (Barcelona), per  l'infringir les restriccions de la normativa implementada en la lluita contra la Covid.19.

 Segons han informat a Efe fonts policials, la policia local i els Mossos d'Esquadra han anat  a l'ermita de la Mare de Déu del Remei e Cervelló.   cap a les dues de la matinada, al rebre un avís que s'hi estava celebrant una festa, amb la música a tot volum, gràcies a un generador elèctric

Les darreres dades OFICIALS de la COMUNIDAD AUTONÒMA DE MADRID  - no actualitzades - reconeixien 18.031 víctimes.

A Catalunya segons les dades  actualitzades -  de les funeràries facilitades per Salut, 14.957 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

En això, sembla que TAMBÉ ens guanya Madrid, oi?.

Que la Mare de Déu del Remei  - malgrat l’absoluta inconsciència d’alguns - intercedeixi davant  l’Altíssim per TOTHOM,  visquin on visquin.