dimarts, 7 d’octubre del 2008

Castellar, el country a la Mostra d’Entitats.






El diumenge 5 d’octubre durant tot el dia, mati i tarda ,les diferents Entitats de Castellar del Vallès, esportives, culturals, recreatives, cíviques,... ocupaven el recinte de l’antiga fabrica Tolrà , “la nova “ , batejada ara com l’Espai Tolrà , per tal d’informar als castellarencs i visitants de les moltes i variades activitats que es duen a terme en aquesta Vila.

Vaig recórrer tot el recinte firal, aturant-me particularment en algunes activitats com el hoquei sobre patins [ tinc un net que comença en aquest esport ]; l’Aula per a Gent Gran [ tinc fortes relacions d’amistat amb alguns dels seus membres ] ; el col·lectiu àrab de la Vila que em sorprenia amb una oferta per endinsar-se en la seva llengua i cultura ; el grup Padrins Solidaris que s’ocupa de donar a conèixer, de fer entendre i estimar aquest país d’acollida; l’Associació Sardanista i l Unió Esportiva de Castellar amb quins màxims responsable m’uneix una amistat d’anys,.....

En el programa s’anunciava a les 19,30 exhibició de Country, i a les 20,00 tancament de l’espai firal.

En les darreres setmanes, de fet d’ençà de la Festa Major d’Estiu, la gent de country, s’havia manifestat dolguda amb els mitjans locals de premsa, finançat un amb diners de tots, i l’altre fins no fa gaire amb vocació ecumènica; cap d’ambdós havia recollit la participació [desinteressada] dels Amics del Country en els actes que havien donat color i escalf a les festes. Hi havia seriosos dubtes respecte a la participació del col·lectiu local en l’acte de cloenda d’aquesta Mostra d’Entitats.

L’orquestra Castellar ens precedia en l’ús de la sala, i val a dir que de forma molt hàbil, va dedicar els seus darrers minuts al country. Comptàvem més de 300 balladors !!!!!.

Puntualment a les 19,30 els Amics del Country de Castellar del Vallès, donaven inici a la seva exhibició que en tot moment va ser molt participada, a banda de retenir en la seva majoria als qui havien estat espectadors de l’orquestra Castellar.

Segons el programa a les 20,00 s’havia de produir el tancament de l’espai firal, però la força del country feia que a les 20,30, a les 21,00 , a les 21,30, i fins a les 22,00 hores en que finalment s’imposava el seny [ el dia següent era dilluns ] els balladores i balladores manifestessin de la millor manera que saben fer-ho, que en això de fer Vila, de fer País, sortosament no hi ha ningú que ens hagi de donar lliçons !!!!

Em comentàvem a la sortida que aquest brot de catalinitis estulta, ja era d’esperar, i que per part de la gent del country, això estava més que perdonat. Perdonat si, però oblidat ja és tot un altra cosa, oi ?

Cal felicitar a totes les Entitats que participaven en la Mostra, i esperar que com en el cas del country, tota aquesta feinada es manifesti amb un creixement exponencial dels practicants de les diferents activitats i disciplines.

Als amics del country de Castellar del Vallès, des del fons del meu cor, gràcies per aquesta lliçó de participació i civisme.

© Antonio Mora Vergés