dijous, 8 de desembre de 2016

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DELS DOLORS DE CAN MONER. MARTÍS DE DALT. ESPONELLÀ. PLA DE L’ESTANY. GIRONA.CATALUNYA

El 28.11. 2016 tenia ocasió de visitar Can Moner, al veïnat de Martís de Dalt, al terme d’Esponella, a la comarca del Pla de l’Estany, el propietari WILHEM EGER ‘ el noruec amable’, em deia que no ‘troben’ la clau de la Capella de la Marededéu dels Dolors, edificada al segle XIX, això no en permetia accedir al interior on hi ha l’altar original de fusta pintada, la fornícula decorada amb la Marededéu dels Dolors, les parets laterals amb gravats francesos del segle XIX, sobre el Via Crucis, un petit confessionari , obertures amb vitralls de l’artista escocès Charles Bannerman, i una campana de l’any 1883 al campanar.


Des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu GavÍn) rebia una fotografia del interior feta pel Josep Sansalvador Castellet el 7-X-2001, amb el següent peu; Capella de la Marededéu dels Dolors de Can Moner, Martís de Dalt (Esponellà) Pla de l’Estany.


Sou pregats de fer-nos arribar les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , ‘posar en valor’ el patrimoni històric i/o artístic que es conserva – encara – al nostre país, és feina de TOTS ELS CATALANS, incloc en aquest ‘categoria’ al WILHEM EGER ‘ el noruec amable’

Cap comentari: