diumenge, 11 de desembre del 2016

SANT LLORENÇ DE LA SENABRA. SANTA MARGARIDA I ELS MONJOS. ELS PENÈDES SOBIRÀ

El Marcel Morató Tort en feia arribar imatges del runam esfereïdor de Sant Llorenç de la Senabra, al terme de Santa Margarida i els Monjos, al Penèdes sobira.


Les restes de l’església, o ermita de Sant Llorenç de Senabra es troben isolades d'alt d'un turó. Es tracta d'un edifici de reduïdes dimensions, d'una sola nau, enrunada, possiblement amb sagristia adossada. Absis semicircular, del que solament en resta la part inferior, en la que s'hi veuen dues bandes llombardes, i tres finestres d'arc de mig punt de doble esqueixada. Carreus irregulars de pedra picada, disposats en fileres horitzontals.


Llegia que hi ha fotografies de l'any 1912 (Arxiu de l’ Institut d'Estudis Penedesencs) que demostren que encara es conservava gairebé sencera en aquella època.

Rebia del Marcel Morató Tort, una imatge de l’església de Sant Miquel, m’explica que una amiga de l'Angela Llop li ha passat aquesta informació.


Hem feia arribar també un enllaç a l’excel•lent treball del Jordi Delriu i Arnan, ESGLÉSIES PENEDESENQUES

Els amics son un regal de Déu.

Quan al topònim no en trobava cap dada, sou pregats de dir-hi la vostra a l’email coneixercatalunya@gmail.com al que ens agradarà també rebre’n almenys una imatge d’aquella època.