dimarts, 9 de maig del 2017

ON ERA EL CENTRO DE ENSEÑANZA PRIMARIA PRIVADA N. 219 ABANS DE L’ADVENIMENT DE LA DEMOCRACIOLA?.

Havia tingut coneixement de l’existència d’aquella escola en ocasió d’una visita a la masia dita ara l’Oller del Mas, al terme de Manresa.


http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/09/del-mas-oller-loller-del-mas.html

Hi ha indicis de que la placa estava situada en una escola de Barcelona, abans de l’adveniment de la ‘democraciola’, això fa impossible la recerca pels ‘arxius oficials’ ja que el REINO DE ESPAÑA no els cedia a la Generalitat de Catalunya que únicament té dades des de 1978.

Sabem que la portaven de Barcelona, concretament de Sarrià, ens parlaven del carrer Angli i el Passeig de la Bonanova, on estaria l’Escola Privada 219, els Jesuïtes de moment no baden boca, l’Associació de veïns únicament amb aquestes dades sembla que no pot localitzar-ho, esperem resposta de l’Ajuntament de Barcelona, desprès que des de Ensenyament de la Generalitat se’ns digues que no tenen aquesta informació, i no tinguem noticies del Ministerio de Educación del Regne d’Espanya, la resposta podria venir des de la mateixa casa de l’Oller del Mas, com així els ho demanem.

Ens cal l’ajuda de TOTHOM per a localitzar EL CENTRO DE ENSEÑANZA PRIMARIA N. 219

Documentava en aquella visita la capella de la casa advocada a Sant Sant Camil de Lel•lis (Bucchianico, Chieti, Itàlia, 25 de maig de 1550 - Roma, 14 de juliol de 1614), que s’entronitzava a començament del segle XX.

http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2012/07/la-capella-de-sant-camil-de-lellis-de.html

El Francesc Serra i Sellarés ( Navarcles , Bages; 1977 ) trobava que s’esmenta la Capella en un inventari de la Casa del mas Oller de l’any 1783, on es relacionen els elements que es destinen al culte religiós :

Primo un altar pintat ab una Imatge de Maria Ssma de la Concepció.

El canvi d’advocació és un fet del tot usual en moltes capelles privades i/o semipúbliques, com a conseqüència de la successió dels seus propietaris.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , per als catalans recuperar la memòria històrica és un imperatiu ètic.