divendres, 2 de març del 2018

IN MEMORIAM DE L’EDIFICI DE LA CORAL L’HARMONIA LLORETENCA. TEATRE CLAUSELL. CINE DORÉ. LLORET DE MAR. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Conegut popularment com El Coro ,fou construït al 1908 per Joaquim Artau i Fàbregas (1876-1946) , qualificat com arquitecte en algun lloc, i com mestre d’obres pel COAC , ens agradarà tenir noticia del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com , per encàrrec Domenec Clausell i Clausell, com a seu de la prestigiosa entitat coral L‘Harmonia Lloretenca, que inicià les seves activitats l’any 1903 i es va mantenir en actiu fins 191l.

Funcionà després com a ― Teatre Clausell - i ―Cine Doré - més tard.

Sala teatre amb galliner i escenari. Al primer pis hi havia una cafeteria que després funcionà com a lloc de trobada de pescadors i terrassans els diumenges a la tarda.

De tant en tant, es podien presenciar representacions teatrals per companyies professionals.

Aquest era l‘aspecte del Teatre Clausell:


1910 - LLORET DE MAR -PASSEIG D'AGUSTÍ FONT


FONTS :
http://www.lloret.cat/seccions/arxiu-municipal/activitats-difusio-i-publicacions/audiovisuals-samlm/fets-i-gent
http://www.raco.cat/index.php/QuadernsSelva/article/view/25921/39614
http://www.qhlloret.cat/2016/10/el-cinema-lloret-1.html

Sempre afegim la les nostres publicacions la petició ‘urbi et orbe’ per completar dades, noms, cognoms, lloc i data de naixement i traspàs, ho fem perquè el patrimoni històric i/o artístic, la seva conservació i la seva correcta documentació per als catalans és imperatiu ètic.

Donec perficiam
«fins a reeixir», «fins a aconseguir-ho» és el lema en llatí que tenia el Regiment de Reials Guàrdies Catalanes, unitat militar d'elit de l'Exèrcit Regular Austriacista durant la Guerra de Successió Espanyola.

Donec perficiam


Antonio Mora Vergés