dimecres, 21 de març de 2018

CAPELLA DE SANT ENRIC DE LA MASIA FARRENY A LA PLANA RODONA. OLÈRDOLA. PENEDÈS SOBIRÀ. CATALUNYA

La retratava des de lluny i amb dificultats – no portava trípode- , i comprovava que llevat d’un error , la masia Farreny no està inclosa dins dels Mapes de patrimoni cultural de la DIPUTACIÓN PROVINCIAL DE BARCELONA al terme d’Olèrdola.
http://patrimonicultural.diba.cat/#


Al catàleg de masies es diu ; edificació principal de dos cossos de planta baixa i pis, adossats a una capella que es situa en mig. De la que no s’esmenta l’advocació i la seva situació en relació al culte.

La antiga masia es de mamposteria i tapia arrebossades i pintades.

Data aproximada de 1850 i reformes posteriors.

Té unes naus adossades al costat i a la part posterior de recent execució, per l’ús relacionat amb la indústria vitivinícola. En concret el procés de fermentació i magatzematge del vi.

El titular dominical és la raó social J.B. BERGER, SA ‘En el año 1984 se realiza la compra de la finca denominada Masia Farreny (Olèrdola) para ampliar las instalaciones de elaboración y poder ofrecer una mayor calidad de los vinos blancos, rosados y tintos y Cava’.


Demanava al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) que ens ajudi una vegada més; la resposta em deia : ‘la Capella està dedicada a Sant Enric i pertany a l'agregat de la Plana Rodona, municipi d'Olèrdola’.

Ens agradarà saber les dades del mestre d’obres i/o arquitecte autor del projecte a l’emailconeixercatalunya@gmail.com
Demaneu-ho a l’Ajuntament, a la propietat, a l’Arxiu històric – si existeix - , o a qualsevol persona i/o entitat que us sembli que pot tenir aquestes dades.

Per als catalans la conservació i la correcta documentació del patrimoni històric i/o artístic de Catalunya, és un imperatiu ètic.

Esperem les vostres noticies a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Catalunya us ho agrairà, no espereu però medalles, ni pensions, com a col·lectiu sempre ens hem de fer aquesta pregunta; que puc fer per Catalunya?.

Antonio Mora Vergés