dimecres, 23 de gener del 2019

ESGLÉSIA DE LA MAREDEDÉU DEL PRAT. FIGUEROLA D'ORCAU. ISONA I CONCA DELLA . PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Josep Vives Domingo, retratava la mal dita Capella de la Marededéu del Prat a Figuerola d'Orcau, llegia que s'aixecava al segle XVII , i es reconstruïa - amb els diners d'Amèrica - al segle XVIII, la descripció tècnica diu ;edifici de planta rectangular amb contrafort en un dels murs laterals. El portal principal, força modificat, és format per un arc rebaixat coronat per un guardapols amb teulada a doble vessant. Al damunt hi ha un òcul circular, un rellotge de sol i, sobre la teulada, un campanar d'espadanya d'un sol ull. A l'interior, la nau és coberta amb volta de llunetes sobre una cornisa força ampla, d'estil classicitzant i formada per diverses motllures. La teulada de l'església és a dues aigües, tot i que a l'extrem de la capçalera és interrompuda per un cimbori afegit posteriorment.


La portada originària era d'arc de mig punt adovellat, segons algunes fotografies de començaments del segle XX, que no sabia trobar.

Ens agradarà rebre fotografies del interior a l'email coneixercatalunya@gmail.com , Figuerola, Orcau, Isona i Conca Della, el Pallars jussà, Lleida,..., estan sens dubte prop del bon Déu, però massa allunyades de la conurbació barcelonina, i no diguem ja de la Villa i Corte, oi?. .