dimecres, 2 de gener del 2019

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SORT. ADVOCADA A SANT FELIU. EL PALLARS SOBIRÀ. LLEIDA. CATALUNYA

L’Albert Aguado Hernández‎, retratava des de la part de l’absis l’església parroquial de Sort, al Pallars sobirà, advocada a Sant Feliu, edifici del segle XVIII.


Patrimoni Gencat ens diu; església de tres naus i capçalera de planta rectangular orientada a ponent, la seva façana es troba als peus de la nau. Al seu centre hi ha una porta amb arc de mig punt, flanquejada a certa alçada per dues finestres. Per damunt de la porta s'obren dues finestres més d'arc de mig punt i al triangle, que forma sobre la paret la coberta de llicorella a dues aigües, hi ha una rosassa.

Fotografia del interior de Jordi Contijoch Boada.1998

A la banda nord-est s'aixeca una potent torre-campanar, inicialment de secció quadrada que es transforma en octogonal a partir del nivell del llosat i és coronada per una aguda coberta de llicorella.

Els paraments de la nau i part inferior del campanar són els blocs de pedra local, generalment sense retocar i de dimensions reduïdes i homogènies. La part superior del campanar, en canvi, apareix arrebossada.

Ens agradarà tenir noticia dels autors de les imatges que es publiquen:
http://imatgesmaria.blogspot.com/2015/04/sant-feliu-de-sort-pallars-sobira.html

En la nostra visita no teníem ocasió d’esbrinar on estava – si existeix encara – l’edifici que acollia l’escola pública abans de la dictadura franquista – que va ser ‘particularment dura’ en aquestes terres.
http://latribunadelbergueda.blogspot.com/2015/07/esglesia-parroquial-de-sant-feliu-sort.html

Ens agradarà tenir-ne noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com