dissabte, 1 de juny de 2019

IN MEMORIAM DE LA CAPELLA DE SANT JOAN BAPTISTA DE CAN CABANYES. ARGENTONA. MARESME. CATALUNYA

Josep de Cabanyes – del que ens agradarà tenir noticia del cognom matern, i del lloc i data de naixement i traspàs a l’email coneixercatalunya@gmail.com ens deixava un valuós treball documental :
http://mdc.csuc.cat/cdm/search/collection/afcecemc/searchterm/Josep%20Cabanyes/field/creato/mode/all/conn/and/order/title

L’any 1905, retratava per a l’Estudi de la Masia Catalana, Altar i retaule a la capella de Can Cabanyes, Argentona, Maresme.

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/7954/rec/3

El Mapa de Patrimoni d’Argentona ens diu; la casa està tancada per un mur que engloba en el seu interior diverses edificacions, com la masoveria, els cellers del vi i de l'oli i altres dependències, com la capella, actualment un traster. En l'interior de la casa destaquen els diversos elements decoratius i de mobiliari fruit de l'ús quotidià durant les diferents èpoques.

A prop de l'edifici s'han edificat una sèrie de cossos de planta baixa, degut als nous serveis de festes i càtering de la nova propietat.
http://patrimonicultural.diba.cat/#

La genealogia dels Cabanyes d'Argentona comença amb Jaume, que té testament de 1445. Segueixen 18 generacions fins a la venda en 1922 a l'antiquari Sr. Babra, la família del qual n'ha estat la penúltima propietària. Actualment n'és propietària la família Beltxenea.
http://www.mascabanyes.es/historia/

https://www.raco.cat/index.php/SessioEstudisMataronins/article/viewFile/113641/141487


Llevat d’error l’advocació era de la Sant Joan Baptista, agrairem però, tenir-ne confirmació a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Cap comentari: