diumenge, 22 de setembre del 2019

CA N’ILLA . GUALBA. EL VALLÈS ORIENTAL & MONTSENY JUSSÀ.

No trobava gaires dades de Ca n'Illa, al terme de Gualba a la comarca administrativa del Vallès Oriental, o al Montseny jussà, si us agrada més, de la que el Crisant Palau en publica una imatge amb aquest peu informatiu; 1915 - Gualba - La masia de Can Illa


El Mapa de Patrimoni ens diu ; http://patrimonicultural.diba.cat/#


Edifici rectangular d'uns 20 metres de llarg per 12 metres d'amplada. Coberta de teules de dues vessants a nord-oest i sud-est. La façana és paral·lela del carener. Alguns paraments són de pedra i arrebossats. Té petites finestres rectangulars i la façana principal presenta porta d'arc rebaixat i les finestres són vorejades de pedra, algunes estan tancades per reixes de ferro forjat. Hi ha un corredor a l'aire lliure a la planta superior.

Apareix citada en un document de l'arxiu parroquial de 1486 i als fogatges de 1497 i 1553 i també al Nomenclàtor de 1860.



La darrera imatge en color dóna fe de l’abandó i la incúria en que es troba avui el mas

Cap dada de la història de la família, o famílies que hi han viscut al llarg el segles, cap dada de si té , o tenia capella pròpia,..., si en teniu més informació sou pregats de fer-nos-la saber a l’email coneixercatalunya @gmail.com

Les darreres dades OFICIALS de la COMUNIDAD AUTONÒMA DE MADRID  - no actualitzades - reconeixien 18.031 víctimes.

A Catalunya segons les dades  - actualitzades -  de les funeràries facilitades per Salut, 14.957 persones han mort des de l’inici de la pandèmia.

En això, sembla que TAMBÉ ens guanya Madrid, oi?.

Que Sant Vicenç   intercedeixi davant l’Altíssim per TOTHOM,  visquin on visquin.