dilluns, 23 de setembre del 2019

TENIU MÉS DADES DE CAL MAURICI/ HOSTAL CAN PLA DE SANT LLORENÇ SAVALL?.

Retratava la casa coneguda originàriament com Cal Maurici, el nom del seu primer propietari i constructor, Maurici Pla, que havia estat paleta al Marquet de les Roques.


Avui se’l coneix com l’Hostal Cal Pla – telèfons ; (+34)655778913 / (+34)630167025 - hostalcalpla@yahoo.es
El Mapa de Patrimoni el descriu com; habitatge unifamiliar de planta baixa, pis i terrat. Al primer pis hi ha una gran balconada amb tres sortides decorades amb motllures. La paret, arrebossada, presenta uns esgrafiats amb motius florals que han estat repintats amb el temps i petites decoracions de trencadís ceràmic. El terrat superior està tancat per una balustrada amb motius geomètrics i una mènsula decorada amb escultures femenines. Alguns elements, com les columnetes de la planta baixa, estan fets amb pinyolenc del país que li confereixen un efecte estètic singular.


Ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com el cognom matern del Maurici Pla, i el lloc i data de naixement i traspàs.

També voldrien saber a l‘email coneixercatalunya@gmail.com qui va ser l’autor de les escultures que adornen el terrat superior, i tantes dades com sigui possible dels professionals que van treballar a la casa.