dimarts, 23 de juny del 2020

IN MEMORIAM DE LA INACABADA ERMITA DE VILABELLA DEDICADA AL ‘DEU DESCONEGUT’. EL CAMP SOBIRÀ DE TARAGONA.

El Raul Pastó Ceballos retratava les restes d’un edifici situat als afores de Vilabella del Camp, en un turó, que estava destinat a tenir usos religiosos, i que per raons que ens agradarà saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com , castellardiari@gmail.com , no va reeixir.


Patrimoni Gencat
explica que la petició per construir l'ermita de Vilabella del Camp es va fer amb data 1 de maig de l'any 1726.

Una vegada obtingut el permís de l'arquebisbe de Tarragona, van iniciar-se les obres de 1729. La primera pedra fou col·locada el dia 5 de maig, i amb aquest motiu va celebrar-se una gran festa. els problemes sorgits entre l'arquebisbe de Tarragona i el poble de Vilabella sobre el patronatge de l'ermita, juntament amb la mort del promotor de l'obra, va provocar la suspensió de les obres l'any 1732.

A mitjan segle XIX va utilitzar-se com a cementiri i actualment, malgrat els intents de Mn. Romà Comamala i Valls (Barcelona, 1921 – Vilabella, 9 d'agost del 2000) de recuperar-la com a monument local, resta en estat d'abandó.


Les minses restes de l'ermita es troben situada als afores de Vilabella del Camp, en un turó.

És un edifici aïllat de planta rectangular i té unes dimensions de 18 metres de llarg per 11-50 metres d'ample.

Ja podeu passejar per Catalunya, guardeu la distancia de seguretat SEMPRE.

Compadiu-vos dels que ens han AMAGAT - i ens AMAGUEN - les dades de les persones que han traspassat víctimes de la Covid. 19

Déu els passarà comptes.