divendres, 21 de maig del 2021

CINEMA IDEAL PARK. OLOT. LA GARROTXA

 Matias En Mais Castanyer  publica una fotografia de l'ldeal cinema,  amb aquest peu informatiu . Aquest edifici, obra de l'arquitecte gironí J Joan Roca i Pinet (Girona, 19 d'agost de 1885-ibidem, 16 de gener de 1973) i  s’aixecà entre 1924 i 1926.




No el  trobava a ;

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/resultats.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Olot&page=19


Patrimoni Gencat ens diu; dos dels focus principals de socialització a Olot, en el tombant dels segles XIX i XX, el constituïen el Teatre Principal i el Cinema Ideal Park.


Aquest darrer va ser originalment projectat per l'arquitecte Andreu Audet i Puig (1868-Barcelona, 1938), el 1912, va ser però,  Joan Roca Pinet qui, en una reforma posterior de l'edifici, el 1925, li va proporcionar l'aspecte amb què el coneixem. La intervenció de l'arquitecte Gironí va consistir en l'addició d'un cos a la façana que va integrar-lo a la Plaça Clarà, assumint-ne el seu caràcter porxat i els seus mòduls classicistes.


La façana que dona al Passeig Barcelona fou realitzada per l'arquitecte Josep Esteve Corredor (Girona, 3 de febrer de 1896 - 16 de juny de 1965


El descriu com ; edifici de planta rectangular on destaca el poderós entaulament, que se sosté sobre grups de columnes apariades, proveïdes de capitells jònics, per tal d'obtenir buits considerables que són ocupats per grans finestrals. El dit entaulament emfasitza el cànon clàssic del conjunt i el relaciona amb les altres construccions que l'acompanyen a la plaça. A la planta baixa s'obren un porxos mitjançant grans arcades d'arc de mig punt peraltades, recolzades sobre pilastres amb capitell llis. Els arcs estan resseguits per una motllura triple i l'espai dels carcanyols estan decorats amb òculs cecs emmarcats per una motllura.

 



Fotografia. Ivan bea


La intervenció de Roca Pinet a l'interior de l'edifici va desaparèixer com a conseqüència de successives intervencions i reformes.


Cuideu-vos molt, els que s’havien compromès a fer-ho, NO SON BONA GENT