dissabte, 19 de novembre del 2022

CEIP MONTSERRAT VAYREDA.LLADÓ. L’EMPORDÀ SOBIRÀ

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Em sobta – encara – la critica ferotge no ja dels que tancaven les escoles durant la dictadura, sinó dels seus fills, nets o besnéts, que defensen la tesis de que el passat no s’ha de remoure. Alguns d’ells tenen cognoms MOLT catalans, i de ben segur que porten la roba interior amb els colors de la senyera


Malgrat això – que no és un tema baladí - tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici, i val a dir-ho, sovint el desinterès per part de les direccions per aquestes “ qüestions històriques”


Val a dir que la presencia a casa nostra de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


Fa més el que vol que el pot. Catalunya, i per descomptat els vostres descendents, us demanaran comptes per la vostra inacció


M’enviaven la fotografia de les Escoles públiques de Lladó edificades l'any 1941. Reformades l'any 1967 i l'any 1988, quan es completa la simetria que havia quedat inacabada.





Fins a la construcció l'any 1941 de les Escoles Municipals, l'escola de nens havia itinerat per diversos edificis segons el moment, mentre que la de nenes comptava amb edifici propi des de l'any 1925.


 L'edifici de l'Escola de nenes (del constructor Llorenç Malagelada) podria trobar-se en l'interior de la Canònica de Lladó, però aquesta ubicació no està totalment comprovada.

http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=llad%C3%B3&page=1&pos=4


ELS DARRERS CANVIS DE FACEBOOK ENS COMPLIQUEN LA VIDA, OI?.


Algú li hauria de dir al Mark Elliot Zuckerberg (White Plains, Nueva York; 14 de maig de 1984) que s’està foten un tret al peu


Les publicacions pretenen fomentar la recuperació de la memòria històrica, son per tant de lliure disposició/reproducció per aquest fi.