dimarts, 22 de novembre del 2022

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE LES CASES D’ALCANAR. EL MONTSIÀ.

 

la Paquita Gil Valldeneu, publica fotografies de l’Església de Sant Pere de les Cases d’Alcanar que havia estat   sufragània de la Parroquial d'Alcanar, advocada a l’Arcàngel Sant Miquel, en l’actualitat però, ha esdevingut parroquial del nucli de les Cases.


Patrimoni Gencat ens diu que és un edifici de planta rectangular amb només una nau, sense capelles.


 A l'exterior, la façana és rectangular i té una espadanya a sobre; la porta té una llinda emmarcada amb pedra, i a sobre una fornícula, amb emmarcament d'inspiració clàssica, que aixopluga la figura de Sant Pere. Al nivell superior hi ha motllura decorativa.




Els murs, fets de maçoneria arrebossada, a l'interior es divideixen en quatre sectors mitjançant pilastres, amb capitells de tipus corinti, que es corresponen amb els quatre trams de la volta.

 

Una imposta sostinguda per petits permòdols decoratius recorre els murs diferenciant-los de la coberta; a sobre, petites finestres amb arc de mig punt, volta de creueria sexpartida, determinada per arcs de mig punt i dividida en quatre trams pels arcs torals que es recolzen a les pilastres dels murs laterals.

 



Al presbiteri de l'església hi ha pintures i tapissos decorant els murs: al costat de l'Evangeli hi ha una pintura de la Verge del Remei, i una de la Pesca Miraculosa al de l'Epístola. Al mur del fons, tres tapissos representen Jesús sobre les aigües, el Petó de Judes i la Verge i el Nen rodejats d'àngels.

http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=6231