dimecres, 2 de novembre del 2022

IN MEMORIAM DE LA MASIA LES PARELLADES I DE LA SEVA ESCOLA PER A NENS. VILADECANS. EL LLOBREGAT JUSSÀ

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.

Em sobta – encara –  la critica ferotge no ja dels que tancaven les escoles durant la dictadura, sinó dels seus fills, nets o besnéts, que defensen la tesis de que el passat no s’ha de remoure.    Alguns dels tenen cognoms MOLT catalans, i de ben segur que porten la roba interior amb els colors de  la senyera

Malgrat això – que no és un tema baladí -  tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.

Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com

Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici, i val a dir-ho, sovint el desinterès per part de les direccions per aquestes “ qüestions històriques”

Val a dir que la presencia a casa nostra  de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.

En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.

En aquest estiu  de l’any 2022 , curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ

Les publicacions pretenen fomentar la recuperació de la memòria històrica, son per tant de lliure disposició/reproducció per aquest fi

Fa més el que vol que el pot. Catalunya, i per descomptat els vostres descendents,  us demanaran comptes per la vostra inacció.

Llegia que Magdalena Modolell li encarrega, també a Josep Azemar Pont (Figueres, 1862 - Barcelona, 1914), , alguns treballs a la masia de les Parellades (on avui hi ha la plaça d’Europa), i mes tard, el 1910, el col.legi de la Sagrada Família, obres que no van ser acabades fins l’any 1916 aproximadament.

I Demanava “urbi et orbe”; teniu imatges de les Parellades?.

Va ser una escola per a nens.

agrairé una imatge. Gràcies.Em contestava a volta d’email el Valentí Pons Toujouse, autor del blog MODERNISME