dijous, 8 de maig del 2008

Fallida Pública


...situació en la que per circumstàncies econòmiques adverses , per la seva culpa o imprevisió, o fins i tot maliciosament, hom ha deixat de complir de forma habitual amb els seus pagaments.


Em comentava – molt preocupat – un mestre d’Institut que a banda d’eliminar el batxillerat nocturn, força mestres que desenvolupen tasques de coordinació i suport tècnic des dels Serveis d’Ensenyament, tornaran el proper exercici als col•legis i instituts públics. Una i altra mesura, estan motivades per les grans mancances d’ordre econòmic actual , i les més que previsibles en el futur proper. Així m’ho pinten.

Tothom troba excessiu el zel sancionador dels diferents cossos de seguretat; malgrat no hi ha constància, que en aquesta tasca treballin “ a comissió, i/o a percentatge ” , cosa que podria conculcar l’article 103 de la Constitució, i un infinit rosari de normes Comunitàries [ tenim l’exemple recent del famós cèntim sanitari, que ens cobren amb la benzina, i que sembla no agradar als Europeus, que l’han de satisfer també quan transiten pel nostre país ], la major part de ciutadans tenen, si més no la sospita del Príncep Hamlet.


Quan als Inspectors d’Hisenda estem a l’espera de conèixer els termes de la resolució on es recullen els criteris per accedir al cobrament de primes. La premsa, el Diari Expansión de Madrid , i el Periòdic de Catalunya ja es feien ressò l’any passat de les sospites de corrupció, que tot plegat aixecava en els Col•legis Professionals de Gestors i en altres àmbits.


Els nostres Ajuntaments retarden els terminis de pagament molt més enllà dels terminis “raonables” , i això quan paguen; en determinades “deutes” senzillament deixen de pagar. Una bona part de la crisis financera actual s’explica únicament per aquest efecte pervers. Ah! , que no sabíeu que els Ajuntaments son inembargables ?.


Heu llegit ja que la famosa ajuda dels 400 €, serà bàsicament per als qui no ho necessiten ?. Aquest quasi 20% de catalans/es que viuen en la misèria absoluta, 1.400.000 persones, no ho rebran; i la major part de vídues, jubilats, pensionistes, persones amb minusvalia ,..... ? tampoc, tampoc !; faltaria més, oi ?.


No he llegit enlloc que els alts càrrecs de la Política i l’Administració renunciïn al 10% dels seus ingressos, tampoc que ho facin els pares i mares de la Pàtria en majúscules, i les 21 pàtries [crec recordar] en minúscules, on de mitjana tothom te una retribució bàsica - pobrets/es – no inferior als 3.000 €. MENSUALS. Els Pares d’Europa tampoc pensen en fer el gest.


D’aquí a final d’any si ningú fa res per evitar-ho, augmentarà la delinqüència, la inseguretat ciutadana, la por,.... amb l’augment de l’atur el fantasma del racisme sortirà de l’armari, tenim per davant un horitzó de violència.


Com a ciutadà m’adreço als meus representants polítics, i els dic; gràcies per la vostra incúria.

Ja ho deien els antics, és de ben nascuts ser agraïts, oi ?


© Antonio Mora Vergés