dissabte, 12 de setembre del 2015

TORRE SANS. LES BORGES DEL CAMP JUSSÀ. TARRAGONA. CATALUNYA

Retratava la Torre Sans de les Borges del Camps, val a dir que des de feia anys, ‘li tenia ganes’ i sempre per una raó u altra, anava passant pel davant sense retratar-la.


Jaume Sans Ferran va ser un empresari borgenc que arribà a alcalde de la vila ( 1930- 1931 ) .


El seu pare, Mateu Sans, era mestre d'obres, i havia reconstruït la cúpula de l'església parroquial de Santa Maria Assumpta de les Borges del Camp , i va ser el constructor la casa, que va ser la residència de Jaume Sans fins a l'any 1950 i després es convertí en casa d'estiueig.

Llegia que és la finca d'estiueig més coneguda de la vila.

Va ser construïda l'any 1911, i conserva elements modernistes en el seu interior, com ara pintures i arrambadors ceràmics.

El reixat que dóna el tomb a la finca data de 1925-26.

La descripció ens diu ; edifici aïllat envoltat per un jardí. És de planta quadrada, de dos pisos d'altura, amb un soterrani. La coberta amb terrassa a la catalana, està rematada exteriorment per una línia de balustres que estan separades per un ràfec de la resta del cos de l'edifici i constitueixen un punt d'interès. Sota la cornisa, una sanefa de flors esgrafiades. També és destacable la torre conoïdal sobre la terrassa, recoberta de trencadís verd que s'esfuma en grocs i ocres, i formada per quatre arcs semicirculars que formen un mirador. Els buits de les façanes laterals són simètrics; els de la central s'ordenen simètricament sobre el pòrtic d'accés situat a la part central.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com