M`arribava fins a l’església de Santa Maria de Puigpardines, a la Vall d’en Bas, el temple originàriament romànic ha sofert un seguit de transformacions al llarg dels anys que desmereixen les seves línies primigènies.
La porta d'entrada estava situada antigament al frontispici de ponent, amb l'arc sostingut per dues columnes de fust monolític i capitell amb ornamentacions florals. Actualment està tapiada, i queda dins del clos del fossar.
Hi ha una gran torre amb campanar.
La primera notícia està documentada l'any 1060, en què consta com a parròquia. L'any 1108 el bisbe de Girona, Bernat Umbert, va cedir-la al monestir vigatà de Manlleu. L'any 1362, segons el llibre Verd de la Seu de Girona, consta encara com a pertanyent al priorat de Manlleu, passant al segle XVI a ser a rectoria independent. El temple fou modificat durant el segle XVIII i conservà fins l'any 1936 unes pintures al fresc de Joan Carles Panyó Figaró (Mataró, Maresme, 1755 - Olot, Garrotxa, 1840). Les pèrdues vinculades amb l’acció dels sediciosos feixistes encapçalats pel general Franco contra el govern LEGÍTIM de la II República son esfereïdores.
Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada