divendres, 22 de juliol del 2016

ESCOLES / CEIP GONÇAL COMELLES. AVINYONET DE PUIGVENTÓS. EDIFICIS ESCOLARS DE CATALUNYA ANTERIORS A LA DICTADURA FRANQUISTA. L’EMPORDÀ SOBIRÀ. GIRONA. CATALUNYA

Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.

Llegia a: http://www.coac.net/COAC/centredocumentacio/Girona/arxiu/edificis/dades/fitxa.html?registre=&autor=&denominacio=&adreca=&poblacio=Avinyonet&page=1&pos=6

Construcció a partir de dos edificis iguals i simètrics units longitudinalment per un porxo. Construccions de planta baixa amb teulada a dues vessants. Grans obertures d'arc rebaixat emmarcades en pedra.


Sembla que la construcció l’any 1926, va ser obra de l’arquitecte més genial – i productiu – de la història de la humanitat, ‘desconegut’.

Ens agradarà tenir noticia del mestre d’obres i/o arquitecte autors d’aquell projecte a l’email coneixercatalunya@gmail.com , ‘oblits’ d’aquesta mena son impropis de la nostra tradició cultural, em refereixo a la catalana, no pas a la castellana i/o española, on aquesta és una mala pràctica molt habitual, que possiblement en els llargs anys de domini polític s’ha encomanat a les administracions públiques.

Ens agradarà també tenir noticia de l’edifici de l’ajuntament, quan es va fer, qui en va ser l’autor, perquè la seva estructura recorda els edificis públics que acollien alhora l’ajuntament i les escoles de nens i de nenes.


Fem la tasca de recollida d’imatges amb recursos propis – escassos com us podeu imaginar, quan es viu només d’una pensió pública del GOBIERNO DEL REINO DE ESPANA- per aquesta raó, m’ ’adreço principalment a la ciutadania per recavar la seva col•laboració en la recerca dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la dictadura franquista, agrairé la tramesa d’imatges i/o dades a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts

Passeu de l’admiració a la col•laboració, Catalunya us en deurà una, recordeu sempre que l’infern està empedrat de bones intencions.