diumenge, 3 de juliol del 2016

EL SOMNI DE LES 18262 NITS

Comptava 38 anys ‘ normals’ i 12 de traspàs i em sortia la xifra que veieu al títol

La Maria Rosa i el Cisco ens havien convidat a participar en la festa dels seus cinquanta primers anys de vida matrimonial, a les 13:00 del dissabte 2.07.2016 , a l’Heretat de Guàrdia, al terme de la Baronia de Rialb, a la comarca de la Noguera, a la província de Lleida.

Aquesta és una fita que dissortadament no totes les parelles poden assolir juntes, i fer-ho en companyia dels seus fills, nets, familiars propers, i amics íntims.

El marc de la celebració és un mas del segle XV, on hi hagué una torre de sentinella, situat a migdia del poble i parròquia de Palau de Rialb, dins l'anomenat Pla de Guàrdia, l’any 2009 l'edifici fou rehabilitat per funcionar com a allotjament rural, en aquella data es va restaurar també la capella annexa advocada a Sant Josep, a la que no podíem accedir – l’accés es fa des de l’interior de la casa, i la porta del públic s’obre des de dins del temple - . Demanaré al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavín ) imatges del interior.

El matrimoni renovava els seus vots en una cerimònia de caire civil feta a l’aire lliure, sota un sol d’injustícia.




Seguidament gaudiríem d’un pantagruèlic àpat.


La festa continuava quan passades les 19.00 hores ens acomiadàvem per retornar al Vallès Occidental distant prop de 160 quilometres d’aquest bucòlic indret.

Ens endúiem un record inesborrable d’aquest dia, i una peça de la firma Nadal d’una parella entrellaçada amb amorosa actitud.

L’ Anna Boncompte, propietària de l’Heretat de Guardià, m’enviava un email on em deia;

Bon dia,

adjunto les imatges de la capella de Sant Josep



Salutacions

Rebia un parells d’imatges del Josep Sansalvador Castellet , datades el 18-IV-1992, des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ) de la capella de Sant Josep del mas Heretat de Guàrdia de Bellfort (La Baronia de Rialb), la Noguera, Lleida.



Ens l’extens terme de la Baronia de Rialb, 145,03 km² constaven censades a darreries de l’any 2014, 235 habitants.