Dèiem en començar Edificis Escolars De Catalunya Anteriors a La Dictadura Franquista :
Volem recuperar la memòria dels edificis escolars de Catalunya anteriors a la Dictadura franquista; n’hi havia de públics – pocs – de religiosos i de ‘particulars’ , uns i altres han patit els efectes de la transformació econòmica i social de la societat; molts dissortadament han desaparegut, en l’àmbit rural per la marxa massiva de la població, i en les àrees urbanes per la intensa construcció que generava la pressió demogràfica dels nouvinguts.
Retratava l’edifici que originalment aixoplugava l'Ajuntament, l'Escola Municipal i la vivenda per als mestres de Roquetes a la comarca de l’ebre jussà.
La descripció de patrimoni Gencat ens diu ; edifici de l'Ajuntament, escoles i de vivendes del mestres . És de planta rectangular. Presenta planta baixa i tres pisos, amb coberta a dues aigües. Les dues façanes laterals presenten la mateixa organització amb finestres rectangulars que tenen senzill emmarcament, que a la planta baixa es limita únicament a la part superior d'aquelles i estan tots ells interconnectats. La façana principal presenta un lleuger encoixinat en franges horitzontals, tant a la planta baixa com als tres pisos superiors, així com sobris emmarcaments per a les finestres. Verticalment està dividida simètricament en funció d'un eix central que coincideix amb la porta principal (en forma d'arc triomfal, amb notables motius ornamentals de caire vegetal, amb l'escut de la ciutat, i la data de inauguració als timpans o carcanyols d'aquest arc).
Cal destacar el reforçament de l'eix central de simetria amb la banda vertical amb finestres que corre des de la porta fins la cornisa superior. El material bàsic és el maó (encara que en certes parts es troben aquest material combinat amb la pedra).
L'interior està distribuït en funció de l'espai rectangular per l'escala central.
Mantindria de l'Escola fins a la dècada dels anys 30, moment en que fou traslladada al nou edifici, mantenint l'Ajuntament i la vivenda dels mestres.
Actualment la planta baixa de l'edifici és el Centre d'Atenció Primària (CAP), al primer pis està ubicat el Casal de Joves i Telecentre i al segon i tercer pis el Centre d'interpretació museística de Roquetes.
No trobava cap dada de l’autor d’aquest edifici, sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email coneixercatalunya@gmail.com
Ens manquen encara molts edificis escolars anteriors a la dictadura franquista d’aquesta comarca , sou pregats d’afegir-vos a la nostra recerca.
Catalunya us en deurà una.
Hem superat les 918 publicacions a https://issuu.com/1coneixercatalunya , i els lectors han fet més 20668 impressions de totes o algunes de les publicacions, això vol dir que podrien existir fins a 23 ‘llibres’ que recullen TOTS els edificis escolars anteriors a la dictadura franquista que hem pogut documentar.
Ens encanta aquest nivell d’acceptació que hauria però, passar de ser passiva, a ser activa, i fer les seves aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com i/o a la pàgina https://www.facebook.com/Edificis-Escolars-De-Catalunya-Anteriors-a-La-Dictadura-Franquista-400721423462325/?fref=ts
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada