dissabte, 9 de juliol del 2016

EDIFICI DE LA RECTORIA DE SANT SADURNI D’ANOIA. EL PENEDÈS SOBIRÀ.

Retratava l’edifici de la rectoria de sant Sadurní d’Anoia, el projecte signat per Francesc Folguera i Grassi (Barcelona, 1891 - ibídem, 1960) , consistia en una reforma a partir d'un edifici anterior. Paral•lelament, es procedí a reformar la façana de l'església amb la idea de donar unitat al conjunt.



El porxo i els esgrafiats de Tomàs Busquets creen el lligam entre els dos edificis. Folguera dissenyà també la urbanització de la plaça per millorar l'entorn i l'accessibilitat.

A l’època hi havia una gran activitat de caire cultural i catalanista, a l'entorn de la parròquia, especialment promoguda per mossèn Joan Salvans i Basses.

Les obres foren possibles gràcies a les donacions de particulars encapçalats per Ferrer i Sallés.

La descripció ens diu que la rectoria és un edifici de planta baixa, pis i golfes que s'obren a la plaça amb una galeria d'aire gòtic.

La façana està enriquida amb els esgrafiats, que es simplifiquen respecte al projecte original, i el treball de forja de les baranes dels balcons del primer pis i les reixes de la planta baixa
http://oslo.geodata.es/stsadurnia/textos/arquitectonic/6.pdf

Sant Sadurní d’Anoia més enllà del cava, té altres atractius que des del meu particular punt de vista, no es ‘saben vendre’ com caldria.