diumenge, 23 de desembre de 2018

IN MEMORIAM. CAPELLA DE NOSTRA SENYORA DE MONTSERRAT DE LA PUDA . ESPARREGUERA. EL LLOBREGAT JUSSÀ. CATALUNYA

El Marcel•lí Puigdellivol Prat, em feia arribar unes imatges amb aquest comentari ; en una visita al abandonat i mitja ensorrat Balneari de la Puda de Montserrat hem vaig topar amb el que sembla la capella del balneari no en se res mes.
Josep Oriol i Bernadet ( el Far d’Empordà, Alt Empordà, 1811 — les Escaldes, Andorra, 1860 ), fou l’autor del Balneari de la Puda d’Esparreguera a la comarca del Llobregat jussà.

A l'extrem de la construcció es conserva part de la capella.

Llegia a : UN VIATGE EN EL TEMPS AL BALNEARI DE LA PUDA DE MONTSERRAT
De Gemma Estrada i Planell.
Llicenciada en Història de l'Art per la Universitat de Barcelona i professora d'ensenyament secundari. Ha fet i publicat estudis i investigacions del Bruc i de la comarca de l'Anoia. Aquest article és un resum del llibre La Puda. Un balneari als peus de Montserrat, de Gemma Estrada, publicat dins la Col•lecció Vila d’Olesa amb el núm. 2, i editat per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat; Kao Corporation, S.A, i Publicacions de l’Abadia de Montserrat, 1989.

Que tenia l’advocació de Nostra Senyora de la Puda de Montserrat, en demanaré informació/ confirmació al Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin )


En trobava una imatge a : http://www.esparreguera.cat/documents/temes/arxiu/exposicions/esparreguera_100_anys_empresa/plafons_fondes_exposicio.pdf

Sou pregats de fer les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com


Mossèn Josep Maria Viñolas Esteva, sempre és un referent d’absoluta garantia.

https://algunsgoigs.blogspot.com/2014/02/goigs-la-mare-de-deu-de-montserrat_13.html?fbclid=IwAR3QRQktLoUoRhS0IFrcmYlQtNBlZO2bdVOUiQD77MEh29Ucf_FRfXedJes

Cap comentari: