dimarts, 12 de març del 2019

AJUNTAMENT DE TORTOSA. RIBERA D'EBRE. TARRAGONA. CATALUNYA

Fotografia de la façana de l’Ajuntament de Tortosa del que Patrimoni Gencat ens diu ; edifici situat en un dels costats de la Plaça de l'Ajuntament, en el sector de l'Eixample del Temple. Ocupa tota una illa i té planta rectangular. A l'interior hi ha un espai central cobert amb una claraboia que distribueix les estances dels diferents pisos, que miren a ell mitjançant una galeria interior. Hi ha un total de planta baixa i tres pisos en el sector de façana i dos pisos en el posterior.

Fotografia. Enric Simó Ferre

La façana es distribueix en tres carrers, el central rematat per una torre octogonal on es troba el rellotge i els laterals per sengles cossos rectangulars d'inferior alçada. Això, juntament amb el fet que els cossos laterals s'endarrereixen en el sector superior i els porxos de la base, trenquen la monotonia del mur, remarcada per la distribució de les obertures.

L'estructura actual respon a les obres fetes després de la victòria del sediciosos feixistes contra el govern LEGÍTIM de la II República, episodi que els guanyadors batejaven com ‘Guerra Civil’ en què tot el sector restà força malmès.

L’autor fou l’arquitecte de Regiones Devastadas JAVIER PEÑA PEÑA, (Madrid, 1913 - Almería, 1976).
http://www.dipalme.org/Servicios/IEA/edba.nsf/xlecturabiografias.xsp?ref=684

A aquest període correspon també l'actual estructura de la plaça, tota porxada.

La pàgina No ets de Tortosa sino has..., insisteix en evitar parlar de política. Quan fer-ho implica justament FER POLITICA DE LA PITJOR MANERA.