divendres, 29 de gener del 2021

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PUBLICA DEL NUCLI DE “ LOS ROSALES”. SANT QUIRZE. EL VALLÈS OCCIDENTAL

  

El Régimen   - amb aquest nom es designava sempre al govern del dictador Franco - , sabia prou bé, que la zona estava qualificada com inundable d’ençà de l'1 de juny de 1922  quan s'obria el ramal de Sant Cugat a Sabadell del ferrocarril, i es permetia fer un petit pas al terraplè per donar sortida a la riera que ara es diu de LOS ROSALES, i que s’anomenava aleshores el riu sec.

https://www.vilaweb.cat/noticia/601688/20021123/acte-commemoracio-riuada-1962.html

El Juan Navazo Montero i la seva família van viure aquella tragèdia, de la que com avui succeeix amb la sindèmia de la Covid.19  ningú se’n feia responsable.

M’explicava que per atendre a la nombrosa quitxalla es va aixecar  - amb la col·laboració dels mateixos veïns, que hi treballàvem de forma “voluntària “ – un edifici que aixoplugaria l’escola, i  una esglesiola que satisfaria alhora les necessitats espirituals, advocada a Santa Rosa de Lima, patrona del Perú, del Nou Món i de les Filipines.





No sabia trobar cap dada relativa al promotor/a i a l’autor/a del projecte d’aquest edifici dedicat avui exclusivament al servei religiós,  sou pregats de fer-nos-ho saber a l’email castellardiari@gmail.com



Que santa Rosa de  Lima    i   Sant Antoni de la  Sitja,  elevi a l’Altíssim la pregaria dels  , amazis, illencs,  gitanos, aragonesos, asturians , valencians,  bascos,  aranesos , gallecs, catalans, corsos, escocesos, ucraïnesos , gal·lesos, palestins , hawaianesos, afganesos, inuits ,  saharauis ... , pescadors , pagesos, ramaders ,..    i tots els col·lectius minoritzats i reprimits, Senyor; allibera el teu poble!!!.

«A qui no es cansa de pregarDéu li fa gràcia»

 Si vius en un indret on tenen una llengua pròpia,  aprèn-la, enraona-la, defensa-la, no siguis estranger al teu propi país.