dimecres, 21 de setembre del 2022

IN MEMORIAM. EDIFICI DE L’ANTIC AJUNTAMENT DE LA POBLA DE SEGUR, QUE AIXOPLUGAVA TAMBÉ LES ESCOLES PÚBLIQUES DE NENES I DE NENS. EL PALLARS JUSSÀ.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.

 

Trobava una fotografia; Vista del centre de la població presidida per l'església dedicada a la Mare de Déu de Ribera i la Plaça de l'Arbre. A l'esquerra del temple parroquial la casa de l'ajuntament que alberga als baixos l'oficina de correus i telègrafs i les escoles de nens i nenes. A la dreta, el cafè Mundial.

https://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/#/cercabasica/detallunitat/ACPS210-100-N-142


Edifici de l'antic Ajuntament de la Pobla, l'any 1950, al carrer de Sant Miquel del Pui entre l'Església i casa la Paulina.

Foto de Silvio Gordó. Arxiu Nacional de Catalunya