dissabte, 3 de setembre del 2022

IN MEMORIAM. ESCOLES DE SAURÍ. SORT. EL PALLARS SOBIRÀ.

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.

 

Saurí, de vegades escrit Seurí, és un poble del terme municipal de Sort, a la comarca del Pallars Sobirà. Fins al 1976 formà part del terme de Llessui.

 

Saurí és al fons de la Vall d'Àssua, al nord del seu actual cap de municipi, Sort, i a prop a migdia de Llessui, en el mateix coster i uns 200 metres més avall. És a l'esquerra del Barranc de Pamano. També és a prop, a ponent, del poble de Bernui.
Grup escolar de Saurí

https://arxiusenlinia.cultura.gencat.cat/#/cercabasica/detallunitat/ACPS210-99-N-65573