divendres, 2 de setembre del 2022

IN MEMORIAM. ESCOLA DE LES GERMANES CARMELITES DE LA CARITAT VEDRUNA. SANT FELIU DE PALLEROLS. LA GARROTXA

 

Fa anys que maldem per confegir un inventari dels edificis escolars anteriors i/o coetanis de la dictadura franquista a Catalunya. El tema, en aquest dissortat reialme, on l’estultícia, la corrupció i la idiòcia, son “ senyals d’identitat” no desperta – dissortadament – passions.


Malgrat això, tenim força material que posem a disposició de les persones i/o entitats que vulguin completar l’inventari d’edificis d’almenys la seva comarca.


Ens en manquen moltes, us demanem – si cal de genolls - que us afegiu a la nostra recerca, esperem les vostres imatges i dades a l’email castellardiari@gmail.com


Trobem a faltar en bona part de les pàgines dels centres escolars dades històriques relatives a l’edifici.


Val a dir que la presencia en aquesta comarca de persones foranes, ajuda poc a la nostra tasca, per això , si cal, preguem als aborígens un major esforç.


En molts aspectes, Catalunya és dissortadament un poble mesell.


En aquest estiu curull d’incendis forestals constato que TOTS ELS INCENDIS SON PROVOCATS.

Alguns per acció, i els més per OMISSSIÓ


Facebook em diu que faig masses publicacions de caire cultural en llengua catalana, i m’adverteixen de suspensió.
El Joan Dalmau Juscafresa, trobava una fotografia de l’edifici de l’escola de la Congregació de les Germanes Carmelites de la Caritat-Vedruna,  a Sant Feliu de Pallerols;  ;  Joaquima de Vedruna i de Mas (Barcelona 1783-1854) descendent de la vila de les Planes d'Hostoles, l’any  1826 fundava la  « Congregació de les  Germanes Terciàries de Maria Santíssima del Carme». El nom de Germanes Carmelites de la Caritat, que és l'oficial de la institució, començà a utilitzar-se a partir del 1866.


 L’Església  Catòlica excel·lia en el camp de l’educació enfront d’un estat renuent a facilitar l’accés a les classes més desfavorides.

 

1 comentari:

Felip Hontoria Collell ha dit...

Hola, molt i teresant, la fotografía pertany a Ca les hermanes de Sant Feliu de Pallerols.