dijous, 6 de gener de 2011

Veure amb ulls nous, les pedres velles. Tines del torrent del Flaquer

El Josep Maria Salas Puig, feia una llarguíssima selecció d’imatges, de les que únicament – per qüestions tècniques imposades pel Sr. Google – em puc triar 4.En la primera el podeu veure a ell, al costat d’una tina de pedra seca.A la segona una visió de les Tines del Ricard.A la tercera les Tines de l’Escudelleta


A la quarta les Tines de la Bleda


N’hi ha més de tines al torrent del Flaquer, davant de la Bleda, abans de la casa del Flaquer, al costat de l’edifici,... , i per les terres de Mura,Talamanca i Rocafort, aquest darrer anomenat avui el Pont de Vilomara i Rocafort, en trobareu una relació – no pas exhaustiva - en el llibre :Tines a les Valls del Montcau
Editat per Farell Editors
Publicat l l’any 2.005


Nosaltres , des del coneixercatalunua.blogspot.com , hem fet en més d’una ocasió de les Tines i el seu entorn, la nostra destinació matinal :


http://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/03/lestines-del-torrent-del-flaquer.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/les-tines-de-les-balmes-roges.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/06/viatge-al-pas-de-les-tines.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2008/04/de-sant-esteve-de-vila-rasa-al.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/in-vinum-veritas.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com/2007/07/rocafort-talamanca-tines.html


tombant pel blog és fàcil que trobeu alguna referència més a les tines, i sobretot una explicació de la seva funció, en el període previ a la fil·loxera, que alhora que la vinya, farà desaparèixer una determinada concepció del país.


Es fan molts esforços – tant des de l’àmbit privat com des de les Administracions [ Ajuntaments, Consorci de les Valls del Montcau, Consell Comarcal del Bages , Diputació Provincial , Generalitat de ‘Barcelona’ ,... ] per fer conèixer aquest patrimoni únic i excepcional. Des de la nostra particular ‘finestra’ ens afegim – una vegada més – a aquesta tasca divulgadora, a la que uns quants reportatges de la TV3 la seva’, li donarien de ben segur una gran empenta.


Queda dit.


Antonio Mora Vergés

Cap comentari: