divendres, 24 d’agost del 2012

MAS EL PLA A OSONA

Em cridava l’atenció un petit edifici annex a la part posterior, que malgrat estar orfe de qualsevol símbol religiós, em feia pensar en que podia haver estat la capella a que fa referència el Josep Milà Puigdomènech, en el seu excel•lent treball sobre la casa.



No en trobava cap altra referència, ni a la pàgina web de l’Ajuntament de Balenyà, ni a la llista de monuments de la població, de la que curiosament tampoc en forma part la Casa recés “Marcos Castañer”, situada a la Quinta Rosario -Ctra. de Ribes, s/n de 08550 BALENYÀ-HOSTALETS


Des de fa molts anys en aquesta casa les Religioses Filipenses Missioneres de l’Ensenyament, acullen persones de totes les edats que cerquen retrobar la pau de l’esperit.
Tel. 93 889 82 95 Fax: 93 882 16 10
filipbalenya@hotmail.com

Us deixo l’enllaç a la pàgina del Josep Mila Puigdomènech, al que trametre aquest breu apunt, i aprofitaré per demanar-li – si la té – informació de la casa les Religioses Filipenses Missioneres de l’Ensenyament.
http://webrutes.proxarxa.net/toponim.php?top=43

Cal trencar l’estereotip que diu que la historia es redueix a comptabilitzar els casos de corrupció en que estan implicats els partits politics, o algunes de les ‘patums’ de la cultura. Tampoc més enllà de la mesquinesa dels nostres ‘pares i mares de la pàtria’ -d’aquesta, d’Espanya i d’Europa - , les politiques que mitjançant les reduccions i/o retallades persegueixen el retorn a les ‘cavernes’.

Qui se’n recordarà d’aquesta gentussa d’aquí a vint anys ?.