divendres, 30 de maig del 2014

CAPELLA DE LA MAREDEDÉU DEL CARME DEL RIFER. MOSQUEROLES. FOGARS DE MONTCLÚS. VALLÈS ORIENTAL / MONTSENY JUSSÀ

No trobava cap dada del promotor, ni tampoc del mestre d’obres i/o arquitecte que aixecava aquest conjunt d'arquitectura eclèctica, situat al Pertegàs, pròxim al Rifer, i envoltat per camps de conreu.

La descripció tècnica explica ; conjunt fortificat format per diversos cossos afegits, de plantes i mides diverses que tanquen un espai destinat al jardí de la casa.


En destaquen ultra la Capella que ens deien des de l'arxiu Gavin que és la Marededéu del Carme, de Can Rifer a l'agregat de Mosqueroles, els merlets, els remats dentellats i les obertures neogòtiques, característiques de l'estil eclèctic.


Fou construït l'any 1900 , en aquella època la finca controlava set masoveries dels entorns.

Rebia des del Centre de Documentació de Cultura Popular i Religiosa de Catalunya ( Arxiu Gavin ), una imatge de l’interior de la Capella de la Marededéu del Carme de Can Rifer, datada l’ 11-V-1985


Valentí Pons Toujouse, em feia arribar un e.mail en que el m’explica que el projectista de la reforma i ampliació de Can Rifé, fou Francesc d'Assís Berenguer i Mestres ( Reus , 21 juliol de 1866 - Barcelona , 8 febrer de 1914 ), estretament vinculat per amistat i feina amb Antoni Gaudí i Cornet (Riudoms , 25 juny de 1852 - Barcelona , 10 juny de 1926 ).


Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com , vitpons@gmail.com 

1 comentari:

Valentí Pons ha dit...

El projectista de la reforma i ampliació de Can Rifé fou l'ajudant de Gaudí, Francesc Berenguer, el 1906