diumenge, 11 de maig del 2014

ERMITA DE L’ARCÀNGEL SANT RAFAEL DE PINEDA DE MAR. EL MARESME

El Xavier Burcet Darde retratava l’ermita de l’Arcàngel Sant Rafael de Pineda de Mar, de la que se’n desconeix l’origen malgrat a l’ entrada a la porta adovellada, feta amb pedra molt neta i nova, assenyala una data: "1908".

La descripció tècnica ens diu , petit edifici rectangular d'una nau amb absidiola. Per sobre la porta hi ha una finestra rodona que il•lumina l'interior. Al cim de la façana, té una espadanya sense campana


Llegia que el diumenge 2 de desembre de l’any 2012, es va fer una jornada per netejar els voltants de l'ermita de l’Arcàngel Sant Rafael de Pineda, es va retirar la brossa que hi havia als voltants de l'ermita, i es va netejar de vegetació el teulat de l'ermita, així com una primera acció per refer el mur que envolta l'ermita, i que estava molt malmès.
http://www.pinedademar.org/noticies/20121128-lajuntament-de-pineda-de-mar-i-entitats-locals-faran-una-neteja-de-lermita-de-sant

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com

1 comentari:

Anònim ha dit...

Hem pujat al turó de Montpalau i castell i al baixar hem visitat l’Ermita x fòra clar, però estic buscant informació d la creu de ferro forjat q hi ha dalt la espadanya i no trobo res… Crec q es un element important.., podeu dir.me quelcom ?