dijous, 1 de maig del 2014

ESGLÉSIA PARROQUIAL DE SANT MIQUEL DE POBELLÀ. LA TORRE DE CABDELLA. EL PALLARS JUSSÀ. LLEIDA. CATALUNYA

El Sergi Campas Canalias, retratava la profusió de cables amb que s’ha crucificat l’església de Sant Miquel de Pobellà, cal deixar constància d’aquesta política del MINISTERIO DE INCULTURA Y ODIO RACIAL, que no troba – per raons clarament demogràfiques - resistència i/o oposició , en indrets com aquest.


Joan Coromines i Vigneaux (Barcelona, 21 de març de 1905 — Pineda de Mar, Maresme, 2 de gener de 1997), pel que fa al topònim Pobellà , defensa que estem davant d’un derivat col•lectiu de populus (pollancre), i en aquesta mena de col•lectius d'arbre els derivats son sempre en -ar o en -eda.

Devem sens dubte a la presència de no catalans a l’administració, aquesta i moltes altres ‘deformacions’ com la homònima Poboleda, a la comarca del Priorat, a la província de Tarragona

La descripció tècnica ens diu de l’església de Sant Miquel; edifici de planta rectangular amb capelles i sagristia adossades als laterals. Ha estat molt modificada, la porta és rectangular en el costat de migdia, protegida per un voladís.

Una finestreta quadrada il•luminada el cor per ponent.

A la cantonada de ponent s'aixeca a sobre un campanar de secció quadrada amb quatre finestres i coberta a quatre vessants amb doble pendent i encara amb lloses de pissarra. Una petita creu de ferro el remata.

Ens agradarà rebre les vostres aportacions a l’email coneixercatalunya@gmail.com