dijous, 10 de juliol del 2014

LA CASA LLUIS ALBERNI REGUANT DE MANRESA. BAGES

El Ramon Crespiera Sucarrats em feia arribar un email, en relació a l’edifici d'ampla façana, al carrer Guimerà, que originàriament havien estat dos edificis iguals, tractats però unitàriament, intuïa que el promotor havia estat Lluis Alberni Reguant; m’adreçava a l’Ajuntament de Manresa, perquè tampoc ell sabia res del mestre d’obres i/o arquitecte.

M’adjuntava una fotografia, posterior a l’any 1904, i un esbós de la història de la casa, vinculada al negoci bancari des de començament del segle XX, en que Lluis Alberni Reguant, era nomenat corresponsal del Banc d’Espanya.


Alberni era el tutor dels germans Maria, Pere, Josep i Ricard Padró i Blanc, els quals col•laboraven en el seu negoci, i a la seva mort l’any 1904, els germans Padró n’heretaren el negoci i que van continuar amb el nom de Padró Hermanos, sociedad en comandita (Sucesores de Luis Alberni).

Passats uns anys el negoci bancari va ser regentat únicament pel Sr. Ricard Padró i Blanc.

L’any 1950, el propietari era el Sr. Ricard Padró i Costa, fill del Sr. Ricard Padró i Blanc, que va mantenir el negoci fins l’any 1967, en que va ser adquirit pel Banc Mercantil de Manresa, que seria al ensems absorbit l’any 1980 per Banca Catalana.


Ens agradarà tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail. com del mestre d’obres i/o arquitecte