dimecres, 26 d’octubre del 2016

CAN TURANZAS. MONTMELÓ. VALLÈS ORIENTAL.

La Maria Antònia Carrasco del Centre d’Estudis de Montmeló, m'explicava que l’ Enric Turanzas Boixeda (Vic, Osona, 1915 – Barcelona, 1997). Alcalde de Montmeló (12/04/1956 al 14/10/1964), va fer edificar aquesta casa cap a 1942, com a casa d’estiueig de la seva família La finca on es troba la casa actualment, era de dimensions més grans. Anteriorment, quedava entre els carrers d’Anselm Clavé i Enric Granados, amb accés a la propietat per ambdós carrers.


Carles Caballer Gómez, va comprar la casa al Sr. Enric Turanzas Boixeda l’any 1975 i ha estat el seu darrer propietari. Abans de comprar-la, Carles Caballer, vivia a Can Caballer (actual Museu)

Cridava l’atenció una gran piscina amb un pont que la travessava. Però els darrers anys, el darrer propietari, va fragmentar la propietat en dues parts. La part que dona al carrer d’Enric Granados es va edificar amb una casa unifamiliar feta de nova planta i actualment només entrada pel carrer d’Anselm Clavé.

Agraïm a la Maria Antònia Carrasco, del Centre d’Estudis de Montmeló, la seva tasca que posa un xic més de llum sobre el patrimoni històric i artístic català.

http://latribunadelbergueda.blogspot.com.es/2013/02/la-desconeguda-casa-andalusi-del-turo.html

No trobava cap imatge de la GRANJA DE LAS “DOS MERCEDES” C/ Nou, 68 Autor: Avelino Baldellou Martinell ( 1914 + Barcelona 12-10-1990) Data: 1962 Promotor: Enric Turanzas Boixeda Aquest mateix propietari també va edificar al final del mateix carrer que la casa, una granja anomenada “dos Mercedes”, perquè la seva esposa i la seva filla se’n deien. Actualment només se’n conserva la portalada. Ens agradarà rebre'n una imatge a l'email coneixercatalunya@gmail.com