divendres, 21 d’octubre del 2016

SANT MIQUEL D’OLÓ TORNA A REVERDIR. SANTA MARIA D’OLÓ. EL MOIANÈS

Quan m’explicava l’Oriol Garriga Solsona el projectes que tenia en relació a la Sant Miquel d’Oló, refer la casa, la capella, plantar vinyes, fer un celler,... , desitjava des del fons del meu cor que el Princep de les Milícies Celestials, l’escoltes i trasllades a l’Altíssim el que aleshores era només un somni.

Havíem visitat la casa en diverses ocasions :
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2007/06/crnica-dun-mati-temperat-per-les-terres.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2010/02/sant-miquel-dolo-casa-i-ermita-labando.html
http://coneixercatalunya.blogspot.com.es/2014/04/la-vaqueria-de-larcangel-sant-miquel.html

Ho tornàvem a fer el Feliu Añaños Masllovet i l’Antonio Mora Vergés, el dijous 20.10.2016; la capella de Sant Miquel està quasi acabada, tenia ocasió fins de retratar l’ara de l’altar, la casa – pendent encara dels acabats interiors té ‘bona cara’, com els antics corrals, les vinyes donaran l’any 2017 la primera collita, que acollirà el nou celler, avui en obres,...., els terrenys propers a la casa s’estan anivellant per rebre noves plantacions de vinya, es percebia avui a Sant Miquel d’Oló el brogit de la vida.







Queda feina a fer, esperem tenir ocasió d’assistir a l’acte d’inauguració formal d’aquell projecte de l’Oriol Garriga Solsona, que ha esdevingut ja una fita a l’àmbit de l’explotació agrícola a Catalunya.

Escollia el mot reverdir, en el seu significat de ‘tornar a prendre força de joventut; retornar vigorosament’

Antonio Mora Vergés