dimarts, 14 d’agost del 2018

SANTA MARIA DE VILAFORTUNY. CAMBRILS. EL CAMP JUSSÀ DE TARRAGONA. CATALUNYA

Anàvem la Montserrat, la Maria Jesús, el Feliu, i l’Antonio que exercia com a sherpa, i que demanava al Feliu que retrates l’esglesiola de Santa Maria de Vilafortuny de la ens diu el Mapa de Recursos Culturals de la Diputació Provincial de Tarragona: edifici senzill, de reduïdes dimensions, d'una sola nau amb arcs de pedra, coberta de fusta a dues vessants, i absis semi-circular amb contraforts. Al costat de ponent, hi ha les restes de l'antic cementiri de Vilafortuny.


En aquest fossar hi ha enterrat l'escriptor Joaquim ROCA i CORNET (Barcelona, 6 de febrer de 1804 - 1873) .


Edificada en el segle XVI, després de la destrucció de la primitiva església de Vilafortuny. El 1575 l'arquebisbe Cervantes de Gaeta autoritzà els veïns de Barenys i Vilafortuny a construir una nova església, a condició d'enderrocar les ja existents i bastir-la apartada del mar. Tot i que va ser saquejada pels corsaris el 1582, encara subsisteix i és considerada la titular de Vilafortuny. A la capella del Mas d'en Bosc se celebrava, a l'agost, un aplec fins el 1950, que s'ha tornat a recuperar els darrers anys.


http://relojesdesol.info/files/Relojes-de-sol-de-Cataluna-VI.pdf

Li demanava també – m’havia deixat la targeta de la meva màquina de retratar a casa – que fes una fotografia de la façana del Mas del Bosch i del rellotge de sol, del que ens agradaria tenir noticia a l’email coneixercatalunya@gmail.com de la llegenda que lluïa.