dilluns, 5 de novembre del 2018

IN MEMORIAM DE L’ESCOLA PÚBLICA ANTERIOR A LA DICTADURA FRANQUISTA . PARRÒQUIA DE SANT PAU DE LA GUÀRDIA . EL BRUC. L’ANOIA MONTSERRATINA . CATALUNYA

El Marcel.li Puigdellivol Prat és un bon coneixedor del patrimoni immoble que hi havia a redós de la parròquia de Sant Pau de la Guàrdia que fou matriu del terme del Bruc, a partir però , del despoblament del segle XV s'invertiren els papers i entre els segles XVI i XIX consta com a sufragània del Bruc. Al segle XIX recuperà el caràcter de parròquia rural.

https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/04/in-memoriam-capella-de-la-mare-de-deu.html
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/04/sant-pere-de-vilardell-o-de-la-pineda.html
https://coneixercatalunya.blogspot.com/2016/04/in-memoriam-can-sant-simeo-el-bruc.html
https://latribunadelbergueda.blogspot.com/2016/03/in-memoriam-de-la-capella-de-sant-pere.html
..

En la recerca dels edificis escolars anteriors a la dictadura franquista ens cal recórrer de forma habitual a la memòria de persones i famílies, i ens parlaven d’una escola al nucli de Sant Pau de la Guardia:
http://relatsencatala.cat/relat/in-memoriam-escola-publica-de-sant-pau-de-la-guardia-el-bruc-lanoia/1056603

El Marcel.li Puigdellivol Prat em feia arribar una fotografia el 4 de novembre de 2017 amb la nota següent ; en aquest edifici a tocar de l’església parroquial de Sant Pau de la Guardia terme municipal de el Bruc, la meva mare que va néixer a San Pau de la Guardia l’any 1917, sempre hem deia que hi havia anat a l'escola. L’edifici ara l'estan rehabilitant, us ho dic per si es de alguna utilitat.


Agraïm infinitament al Marcel.li Puigdellivol Prat , tant la tramesa de la imatge com el seu testimoni.

Ens agradarà rebre imatges de l’edifici rehabilitat, així com de seu autor , non, cognoms, lloc i data de naixement, esperem que no encara del seu traspàs, a l’email coneixercatalunya@gmail.com