dimarts, 14 de maig de 2019

IN MEMORIAM DE LA CONSTRUCCIÓ DEL PORT DE BLANES. LA SELVA. GIRONA. CATALUNYA

Explica el Joan Portas Perpiñà , com una anècdota, “sembla ser que la primera vegada que es va parlar de construir un port a Blanes, va ser l'any 1872, i l'Ajuntament la va aprovar per unanimitat. La sort és que mai no es va començar aquest projecte, perquè es volia construir on hi havia hagut Els Piteus i ens haguéssim quedat sense Sa Palomera”.

Després d'un gran temporal l'any 1911, que ocasionar destrosses a la flota pesquera de la costa, es va tornar a engegar la necessitat d'un port i, dos anys després, es va aconseguir que el mateix Rei Alfons XIII d'Espanya (Madrid, 17 de maig de 1886 - Roma, 28 de febrer de 1941)signés el decret d'autorització de la subhasta de les obres. No obstant això, no seria fins a començaments dels anys trenta que es començarien aquestes obres, moment recollit a les fotografies.Des d'aleshores, en matèria de temporals n'hi ha hagut de tots colors.

El pitjor, o un dels , pitjors, el temporal de Sant Esteve de 2008.

https://blanesenimatges.wordpress.com/2009/12/26/1-any-del-terrible-temporal-de-sant-esteve/

https://www.youtube.com/watch?v=90ePv4SCxFc

Sembla que com a conseqüència del canvi climàtic – que nomes es percep per part dels demòcrates de tot el món - , el pitjor, encara està per venir, si Déu no hi posa remei.

Ens temem que no gaires anys a venir, el titular serà més breu. IN MEMORIAM DE BLANES I EL SEU PORT.