dilluns, 13 de maig de 2019

MAS LA TORRE D'EN LLUNES. VEINAT DE L’HOSTAL DEL SOL. PLA DE LES COROMINOTES. OLOT. LA GARROTXA. GIRONA. CATALUNYA

Trobava una fotografia a l’Estudi de la Masia Catalana “ La Torre d'en Llunes, a Olot”, datada entre 1890 i 1936, feta per ‘desconegut’ – aquest personatge, vindria a ser com el ‘Superman’ de Catalunya, se li poden atribuir bona part dels edificis públics i privats, i pel que sembla també una part important d’aquest Fons de l’Estudi de la Masia Catalana’.

http://mdc.csuc.cat/cdm/singleitem/collection/afcecemc/id/5075/rec/22

Patrimoni Gencat ens diu ; http://invarquit.cultura.gencat.cat/Cerca/Fitxa?index=0&consulta=&codi=10381

Casal al pla de les Corominotes, a la part baixa de la serra de Sant Miquel del Mont. De planta rectangular destaca la seva torre de quatre plantes i sotacoberta.

Obertures en planta baixa algunes amb arcs rebaixats. Finestres balconeres a la planta primera i petites finestres a la planta segona. A l'angle de migdia -llevant s'hi bastí una galeria coberta, amb obertures a les dues façanes emmarcades amb motllures.

A l'interior del mas, es conserva l'oratori particular dedicat a la Puríssima Concepció. L'altar, amb sagrari, és de forma barroca, amb moltes línies corbes i elements vegetals estilitzats. Ens agradarà rebre’n imatges a l’email coneixercatalunya@gmail.com

Per als catalans, la conservació i la correcta documentació del patrimoni històric és un imperatiu ètic.

Cap comentari: